↫ Tillbaka till bloggen

En tidig morgon på Getryggen

Jag vaknade vid 6-tiden på mitt landställe. Helgen var vikt åt att tillsammans med mina grannar bygga en ny brygga. En ganska stor brygga ca 27 meter. Men först hade jag några timmar för mig själv, inte många uppe så tidigt en lördagmorgon. Denna morgon var färgerna helt fantastiska. Daggen ligger som ett filter över hela marken och vegetationen och ger dessa förstärkta färgeffekter.

Ute i viken simmar en knipa lugnt, Skäggdoppingarna boar i vassen tillsammans med ett Knölsvanspar.

Morgonen är full av fågelsång, men ändå hörs tystnaden tydligt. Jag tycker de tidiga mornarna är bäst, innan alla maskiner drar igång i form av sågar, borrmaskiner, slipar, högtryckssprutor mm mm.

Varje blad blir ett litet konstverk. Jag gillar att fota naturen som den är. Tycker att många gör hötorgskonst av bilderna, jag vill ju som sagt mer skildra den fantastiska natur så som den är.

Jag går ner till bryggan som håller på att ta form. Kvällen innan eldade vi upp delar av den gamla bryggan. Resterna ligger som en vikingagrav med spikarna i jämna rader.

När jag kommer upp mot vårt hus hör jag en välkommen sång, det är Flugsnapparen som kommit och börjar göra klart holken till honan ska komma. Jag har 6-7 holkar på tomten. En av dem tar alltid Flugsnapparen, de andra bebos av Bofink och Blåmes.

Snart börjar folk vakna och efter frukost startar vi bryggbygget. Ska bli skönt att få en bra och stabil brygga att lägga våra båtar vid.