↫ Tillbaka till bloggen

Ett fantastiskt Plank

Sista tiden har varit väldigt intensiv . Det började med att jag fixade en utställning för ett antal naturfotografer på Vildmarksmässan i Älvsjö, samt hade hand om ett Fågeltorn i mässhallen. Jag tycker själv att det blev väldigt bra. Vi fick en väldigt bra placering. Detta är 6:e året i rad som jag är med och arrangerar denna utställning tillsammans med Thomas Atterdal på FocusOnWildlife som arrangerar fantastiska resor över världen. Det har varit verkligen roligt.

Denna helg har jag tillsammans med Biofoto Stockholm haft en helt underbar helg med PhotoMarket och Fotografiska.

Det började med att jag och Peter Elmqvist träffades och spånade om en utställning i samband med eventet PhotoMarket.

Jag tände direkt på alla cylindrar. Helt fantastiskt att få möjlighet att ge Biofoto Stockholms medlemmar en chans att få vara med i en utomhusutställning på en väldigt attraktiv plats i Stockholm. Detta byggplank som sträcker sig från Slussen och ner mot Fotografiska är en fantastisk plats som besöks av tusentals människor varje dag.

Ett 30-tal medlemmar nappade på förslaget och skickade in bilder. Jag hade en del huvudvärk med hur dessa bilder som skulle hänga ute i det fria skulle produceras.

Då kom Ove Jansson med den lysande idén om att trycka dem på plastpapper. Så via Oves kontakt med tryckeriet drog vi igång produktionen. Vi gjorde ett par provtryck, sedan var saken klar. Vi kör.

Sedan träffades ett stort gäng i mitten av april och häftade upp bilderna. Vi jobbade ett par timmar och sedan var nästan 100 meter plank dekorerade med otroligt fina naturbilder.

Redan på kvällen när vi höll på gick folk runt och pekade och fotade våra bilder. Häftigt.

 

Här står en stolt Birgitta med sina fantastiska bilder från Zimanga i Sydafrika.

Leffes fina bilder från Zimanga i Sydafrika.

Mina bilder på väggen.

Leffe Lundin var först ut på fredagen i vår monter på PhotoMarket.

Här trimmar vi in bildvisningen som hölls på Söndagen.

Thomas offrar sig för fotovetenskapen.

 

På själva eventer PhotoMarket fick vi oerhört många positiva röster på vår utställning.

Några röster från verkliga auktoriteter:

”Och kolla planket på gångvägen från Slussen till fotografiska museet. Det är en stor utställning i sig med kanonbilder av en rad biofotoknäppisar. Kollade hela väggen på väg till hotellet nu vid 19. Imponerande och oväntat att här få se så mycket bra foto!” Brutus Östling.

”coola ”biofotare” – tack för trevliga samtal i dag – och som Brutus säger – ett bra plank! Jan Pedersen.

Vi var oerhört stolta.

En liten rolig kommentar på Fotosidan.se på det fina reportage de hade skrivit var en som hade skrivit om att utställningen var i vägen för cyklisterna som swichar förbi utställningen. Jag svarade med följande inlägg.

”Ja allt är tydligen i vägen för cyklisterna i Stockholm. Jag tycker att ni ska försöka ändra er attityd och försöka vara lite smidigare mot framförallt fotgängare. Man behöver inte förvandlas till ett fartmonster utan ta lite mer hänsyn så tror jag att stämningen ute på gator och torg kommer att bli bättre.

Utställningen är ett samarbete med Fotografiska och deras event Fotomarket. Utställningen hänger uppe till mitten av maj.

För övrigt gör det mig glad att det är så stort intresse kring bilderna.

Ett tips. Hoppa av cykeln och njut av lite naturbilder alldeles gratis. Vi bjuder.

Vänliga hälsningar

Arne”

Alla bilder är tagna med mobiltelefonen.

6 thoughts on “Ett fantastiskt Plank

  1. Hej Arne.
    Verkligen bra arrangerat. Jätteroligt att utställningen fått så bra mottagande. Kul med samarbetet med Photomarket. Bildspelet med alla fina bilder blir ett jättebra minne att plocka fram. Snyggt jobbat av Dig och alla som medverkade. Extra bra med Dina kommentarer och att Du sammanfattar hela eventet.
    Bästa hälsningar Ove Jansson

  2. Kul Arne, bilder som uppträder så där oefterfrågat får ett extra genomslag. Det var en ambulerande utställning för en 5-6 år sedan med bilder på Romer. Samma effekt. Jag fixade en utställning om sopor i havet som jag tryckte upp på aluminiumskivor 1×2 meter och satte upp ute i naturen i Bohuslän. Det hela fick ettväldigt genomslag. Bilder är viktiga, eller oviktiga, det är tanken och innehållet som avgör vilketdera.
    Kör så det ryker/Lasse

  3. Utrolig herlig å bli kjent med deg! Du er en helt enestående, sprudlende og humørsprederne, kjekk kar! Takk for flotte dager hos oss på Dovrefjell! Vi ser fram til å sees igjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =