↫ Tillbaka till bloggen

Längtan till våren!

Visst finns det många tillfällen till fina motiv och bilder på vintern. Men vid den här tiden börjar man längta efter våren och sommaren. En sydamerikansk poet beskrev svenskarna som ett längtande folk. Just den här kontrasten mellan vinter och sommar gör att man längtar intensivt till våren och grönskan.

När naturen vaknar, djur och fåglar får sina fina praktfärger. Flyttfåglarna anländer i massor. Jag har mina verkliga vårtecken. När skäggdoppingens revirstrider rasar i vikarna. När kattuggleungarna börjar pröva sina vingar uppe i träden. När tornfalkarna börjar med sina parningsbestyr. När stenskvättan flyger runt sitt revir i stenröset. När svanarna börjar kråma sig om varandra. När lövsångaren samlar material till sitt bo. När hackspetten ordnar sina bon i hästhagen. När storlommen återkommer till skogstjärnet. När gässen får sina små gula dunbollar till ungar vid sjöängen. När gölarna fylls med grodor. När jag får lägga båten i sjön. När skraken får sina ungar och svanfamiljen sakta glider förbi nere vid bryggan. En magisk tid väntar oss!
 


13 thoughts on “Längtan till våren!

  1. Du beskriver det väldigt bra. Nu vill vi har vår och allt som följer med den årstiden.
    Gillar verkligen grodbilden. 🙂🐸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 4 =