Workshops

I vår drar jag igång mina workshop. Här kan du följa med under en dag antingen vid någon fin plats i naturen, någon fågellokal i Stockholmstrakten eller så följer du med i min båt ut i en Östersjövik. Vi åker runt Järnafjärden, Himmersfjärden och Kagghamrafjärden.

Under workshopen går vi igenom både teknik och vad man ska tänka på när man exempelvis ska fotografera fåglar. Vilka inställningar ska jag ha för att en flygande fågel ska bli bra på bild. Hur får jag snygga bakgrunder.

För båtturen tar jag 2500 kr och för Naturdagen 2000 kr.

Heldag med båt i Östersjövik

Följ med på en båttur och samtidigt få kunskaper kring naturfotografering. Vi startar vid 7 tiden eller 11 med lite genomgång av utrustning och frågor kring inställningar.
Sedan tar vi oss ut och fotograferar fågellivet och landskapet. Hela tiden får du tips om olika motiv och hur de bäst fotograferas.
Sedan äter vi en gemensam lunch och tittar lite på de bilder du tagit.
Sedan ett nytt pass fram till eftermiddagen då vi återvänder och gör en summering. Här kan vi reda ut de frågor som uppkommer under dagen.
Rekommenderar långa telen runt 300-500 mm för fågel
24-200 mm för landskap
Finns två möjligheter
De något kortare turerna 7-15 eller 11-19.
Eller långa turen 7-19.
Här av dig för pris och bokning.
Mötesplats meddelas vid bokning.
Denna tur är väderberoende!
Naturfotografering

Jag erbjuder dig en heldag ute i naturen, bara du och jag. Vi går igenom de mest grundläggande när du ska fotografera ute i fält. Vi fokuserar på själva fotograferandet men går även igenom grundläggande inställningar i kameran och vad du ska tänka på när du fotar olika miljöer. Hur får man skärpa på en flygande fågel, jobba med oskärpa. Koncentration på komposition och bakgrund. Tips om vad man ska tänka på när det gäller djurens och fåglarnas beteende. Vi ses på någon lämplig plats tidigt på morgonen. Sedan äter vi en lunch i naturen eller på något närbeläget ställe. 
Finns två möjligheter
De något kortare turerna 7-15 eller 11-19.
Eller långa turen 7-19.
Här av dig för pris och bokning.
Mötesplats meddelas vid bokning.

 

För mer information
Fyll i intresseanmälan om du önskar boka!
Arne Berneklint
Naturfotograf
Heldag med båt. Vi startar från Getryggen och kör ut vid Radön mot öarna Jämsten och Koholmarna. Det är två obebodda öar. Här brukar det cirkulera havsörnar, fiskgjuse och lärkfalk. Vid ett tillfälle har jag sett pilgrimsfalk på Koholmarna. Här spanar vi runt en stud. När vi känner oss färdiga kör vi söderut och in i viken nedanför Hörningsholms slott. Sedan fortsätter vi söderut mot stränderna norr om Skanssundet. Sedan är det dags för lunch på Skansundets taverna. Efter det styr vi rakt österut mot Kärringholmen som är en skarvö. Här fotar vi skarvar. Vi drar oss sedan österut mot Björkholmen och Granholmen. Här brukar det sitta havsörnar. Efter det sticker vi rakt norr ut och in i Kagghamrafjärden där vi kör runt och fotograferar fågellivet. När vi känner att vi är klara styr vi hemmåt mot Getryggen igen. Vi tar en fika och summerar dagen.

Naturfotografering. Vi tar oss med bil till någon fågellokal runt Stockholmstrakten och ägnar en dag åt att fotografera och prata motiv och tekniker.