↫ Tillbaka till bloggen

Gysinge forsar igen

Jag har varit vid Gysinge för att titta efter utter många gånger. Senast nu i dagarna då jag såg en ganska stor utter som fiskade en bit bort från en av broarna. Fantastiskt när de tar sats och hoppar upp som en fisk och dyker ner i vattnet.

 

Fiskande utter

Tar sats och likt en fisk hoppar upp och dyker ner i vattnet

Men denna gång blev jag mest fascinerad av den lilla strömstaren som oavbrutet kastar sig ner mitt i forsen i det iskalla vattnet. Försvinner en bra stund under vattnet och kommer sedan flygande upp med en liten mask i näbben. Man får nästan känslan av att den fortsatt flyga nere i vattnet. Magiskt.

 

Här står strömstaren och tittar ut över forsarna

Sen kastar den sig ut…

 

… och plask dyker den ner i det kalla vattnet.

Efter en god stund kommer det lilla huvudet upp…

…den nästan flyger rakt upp, man får en känsla av att det gjort en flygtur nere under vattnet.

Tillbaka till landningsbanan

 

En liten godbit i näbben blev lönen för mödan.

Uttern, en fantastisk fiskare. Bilderna är några år gamla.

2 thoughts on “Gysinge forsar igen

  1. Fina bilder Arne. Jag har sett spår ofta. Sett uttern på långt håll, aldrig så här. Hur långt ifrån var du?

    1. Hej Brita. Här vid Gysinge forsar kan man komma rätt nära. Det är ett antal broar över forsarna så man kan stå på dem och fota. Då har man mellan 20 och 150 meter. Uttrarna är relativt vana vid folk här då många promenerar över broarna. Sist hade vi en stor hane och en hona med en unge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =