↫ Tillbaka till bloggen

Härfågel – Hoopoe och Blåkråkor. Del 2 av 6

Vi startar tidigt på morgonen runt kl 3. Gömslet ligger några kilometer från farmen där vi bor. Vi kryper in och framför oss har vi ett Härfågelbo. Aktiviteten startar ganska omgående med matning. En liten näbb sticker ut ur hålet, ungen matas med diverse flygfän. Nu ökar intresset hos den lilla ungen, hela huvet hänger ut och han tittar sig nyfiket omkring. Snart ska han lämna tryggheten och matningen i boet och själv ge sig ut i den stora världen. Men föräldrarna fortsätter ihärdigt att mata den lille. Nu tycker Thomas och jag att matningarna kommer mer sällan, kanske man vill locka ut ungen. Då får den i stort sätt klara sig själv och föräldrarna börjar förbereda för en ny kull.

Andra fåglar dyker upp framför oss, bl.a. en sommargylling bara några meter från oss, fantastiskt.

Och nu hoppar ungen ut och flyger iväg. Vi tänker, vi har ju några timmar kvar innan vi blir hämtade. Föräldrafågeln kommer fram och tittar lite frågande på hålet. Vi får väl koncentrera oss på andra fåglar. Men vipps så sticker det ut en ny liten näbb i hålet. Denna unge är lite mindre än den första. Och föräldrarna fortsätter att mata 2an. En magisk stund hos Härfågeln, som på engelska heter Hoopoe på grund av sitt helt unika läte, går mot sitt slut.

En annan dag följer jag Härfågeln i ett gömsle där det bor både Härfågel och Blåkråka framför mig. Ett fantastiskt skådespel som bevittnas från första parkett.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =