↫ Tillbaka till bloggen

Naturen stretar emot

 

Överallt i naturen förbereder man för nytt liv. Man stretar emot. Trots att människan i god fart försöker ödelägga vår förutsättning för allt liv, naturen. Man har de senaste åren ödelagt stora arealer skog och ersatt det med plantage. Och därmed utrotat många livsmiljöer och gjort det omöjligt för vissa djur och växter att leva. Man gör allt för att utrota våra vilda djur, vi har en landsbygdsminister som är känd rovdjurshatare som gör allt för att minska den biologiska mångfalden genom att aktivt utrota våra rovdjur och fortsätta ödeläggelsen av våra skogar.

Trots det stretar naturens djur och växter på, överallt sätter man nytt liv till världen, i skogarna, på ängarna, i sjöar och vattendrag. Överallt försöker man göra sitt bästa för att öka den biologiska mångfalden.

Och det ger naturligtvis tröst i allt elände.

En tidig morgon hos storlommen ger kraft, följt av ett besök hos tornfalksparet, ger kraft. Och slutligen ett besök i min sons hästhage med både hackspett och nötväcka som jobbar på för att sätta nytt liv till världen. Ger också kraft.

Alla bilder är tagna på betryggande avstånd med långa teleobjektiv för att inte störa fåglarna.

Storlommen i det fantastiska morgonljuset.

Jag står och njuter av morgonsolen strax före 4 på morgonen. Foto Thomas Atterdal.

Finns det någon vackrare fågel. Troligen. Men vacker är den.

Stilla simmar den runt skogstjärnen, den andra partner ligger gömd någonstans och ruvar.

Lite morgongymnastik är inte så dumt. Skulle själv behöva lite.

Hos tornfalken ligger honan och ruvar…

…medan hanen jagar och förser sin partner med färsk mat.

Hackspettarna jobbar frenetiskt vid boet.

 

1 thought on “Naturen stretar emot

  1. En mycket bra inledningstext som jag stödjer 100%, Arne, och väldigt fina bilder på storlommarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =