↫ Tillbaka till bloggen

Vinter i Kalvträsk

Nu i februari åker jag tillsammans med några vänner upp till Conny Lundström i Kalvträsk. Conny har gjort iordning några fantastiska gömslen för fåglar i vintermiljö.

Naturligtvis var det stora dragplåstret för oss Kungsörnen, och vi fick flera möjligheter att fota kungsörn. Men det visade sig att hela miljön var ett paradis för all typ av fågelfotografering. Vi fotade både domherre, gråspett, större hackspett, skator, korpar bara för att nämna några. Samtliga i fantastiska miljöer. Fotograferingsmöjligheter i världsklass är det frågan om här.

Kungsörnen är en mäktig och mycket vacker fågel. Vi hade en stor och välväxt hona nere flera gånger hon är något av en alfa i området. Oerhört kraftfull och vacker.  Varje morgon när vi åkt ut till gömslet har vi sett spår av räven. Och nu sista dagen dyker den helt plötsligt upp framför ögonen på oss. Ett vackert djur.

Vi hann också med att specialstudera hackspettarna som dansade runt varandra i konkurrens om maten. Sedan blev det mycket bilder till nästa års julkort med domherrar i alla dess poser.

Jag säger bara det – Åk dit!

1 thought on “Vinter i Kalvträsk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − tre =