Om mig

Född i Stockholm. Började att fotografera redan på 50-talet. Men de senaste 20-25 åren varit mer inriktad på naturfotografering i alla dess former. Nyfiken på allt.
Driver företaget Anicande Hantverk & Bilder tillsammans med min fru Eva där jag främst håller på med utskrift av bilder till andra fotografer.

När jag fotograferar är ofta bakgrunden kanske det viktigaste i bilden. Jag försöker hela tiden hitta intressanta effekter i bakgrunden som ska bära fram motivet på ett intressant sätt. Jag jobbar även mycket med skärpedjupet. Det som gör bakgrunden mer eller mindre diffus. Genom att flytta sig några centimeter åt något håll kan bilden få en helt annan karaktär.

Groddjur har alltid fascinerat mig, ända sedan jag var liten. Jag har fotograferat mycket av våra grodor i Sverige. Vanlig groda, Åkergroda, Padda, Klockgroda men framförallt Lövgrodorna nere i Skåne. Att få möjligheten att fotografera deras släktingar i Sydamerika var ju en fantastisk upplevelse.

Jag är inte intresserad av rena art-bilder, utan bilden skall spegla en situation, stämning eller personlighet. Jag vill också väcka en tanke om att vi människor har ett oerhört ansvar gentemot alla andra levande varelser.

Jag fotograferar mycket fåglar. Fåglar har alltid fascinerat mig. Det är också en stor utmaning att fotografera just fåglar. Att få dem i position mot en bra bakgrund samtidigt i skärpa är svårt men roligt.