↫ Tillbaka till bloggen

Min hemmalokal – Angarnssjöängen

Eva och jag åker till Angarn tidigt på morgonen. En fantastisk morgon och en ny dag börjar gry. Dimman ligger tät över markerna. Fågellivet är i full gång. Sånglärkorna drillar i skyn och gässen vandrar omkring med sina ungar, en del har bara 2 andra upp till 6-7 stycken. Både Grågås och Kanadagås. Vissa av ungarna  är riktigt stora redan medan andra verkar inte mer än någon vecka gamla.

Vi slår oss ner vid Grävlingholmen och dukar upp vår frukost. Ett fantastiskt skådespel framför våra ögon när vi sakta dricker vårt kaffe.

Efter ett tag kommer Christer, en van ornitolog som bygger egna bon för exempelvis lappugglor. Han visar mig några bilder på sin telefon.

Sen kommer Andreas, med tubkikare. Han lyckas identifiera både Bivråk, Blå kärrhök  och Sparvhök över skogsbrynet på andra sidan sjön.

Själv sitter vi och tittar på lite änder, många skedänder, denna gång. Över vassen svävar 2 Bruna kärrhökar, en hona och en hane. De letar också efter en frukostbit.

Efter några timmar drar vi oss bort mot Fågeltornet och fortsätter studera kärrhökarna som titt som ofta dyker ner i vassen. Uppretade tofsvipor och skrattmåsar attackerar ständigt, men kärrhökarna parerar skickligt undan.

Helt plötsligt blir det fullt med fåglar i luften, vad det innebär har vi många gånger upplevt och vi spannar efter den. Och mycket riktigt. Havsörnen svänger in över sjöängen och slår några lovar innan den försvinner lika snabbt som den kom.

Och åter igen lägger sig lugnet över sjöängen och alla fåglar fortsätter med sina sysslor.

En fantastisk morgon börjar gå över i dag, det börjar blåsa lite smått, tröjan på och dags att dra sig hemåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 8 =