↫ Tillbaka till bloggen

Hägrarna vid Råstasjön

Idag har jag tillsammans med ett gäng från Biofoto Stockholm fotat vid Råstasjön.

Det som lockar mest är naturligtvis Hägrarna som varje vinter matas här. Idag fick vi möjlighet att vara med vid matningen. Tyvärr matar de Hägrarna med strömmingsfiléer, så det blir ju inte så roligt på bild. Kanske svårt att förvara orensad fisk.

Men det blev ju bra fart på Hägrarna när de matades. Annars står de bara blixt stilla som ett gäng djupfrysta dirigenter.

    

Vi hade en fantastisk dag med fint ljus. Borta vid brosvängen var det en flock Sidensvansar tillsammans med några Björktrastar som åt av de röda bären som växte vid vägkanten. Längre bort vid nästa bro hittade vi förutom Gräsänder även Rödhake och Rörhöna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =