↫ Tillbaka till bloggen

Fågelfotografering i Ungern. Del 1 av 6

Det är ju många som varit och besökt Bence Mate i Ungern och hans fantastiska farm. Jag sällade mig till skaran nu i juni. En resa arrangerad av FocusOnWildLife med Thomas Atterdal. Thomas resor är alltid väldigt välorganiserade och ett stort engagemang från Thomas sida för att samtliga i gruppen ska få möjligheter att ta bilder i världsklass. Det gällde i högsta grad denna resa. En magisk resa långt över förväntningarna på ett ställe som byggts upp av en stor naturfotograf och fågelvän Bence Mate. Redan som 19-åring startade han verksamheten och har byggt upp allt från i stort sätt ingenting. Gömslen som får varje naturfotograf att producera adrenalin utöver det vanliga.

Jag pratade lite med Brutus Östling som hade en grupp efter oss. Han har varit en trogen besökare från allra första början. Han kunde berätta att det varit en lång resa för att få allt på plats. Just nu pågår ett bygge på fastigheten som kommer att bli universums häftigaste gömsle, enligt Bence. Ska stå klart om 2 år. Det måste man ju se. Man får vara ute i tid om man ska få en plats. Fullbokat 2-3 år framåt. Och platserna hos researrangörerna blir snabbt fyllda.

Tack Bence för att du gett oss denna unika möjlighet att komma nära naturen på ett sådant magiskt sätt.

Vi lyckades kryssa 76 arter varav 14 helt nya för mig.

Denna gång kommer reportaget att delas upp i ett antal delreportage där ni får möjlighet att följa mitt fotograferande vid ett antal tillfällen under denna resa. Det första blir inte fåglar, utan jordekorrar. Bence adopterade ett 100-tal jordekorrar från en närbelägen flygplats för ca 2 år sedan. Så nu har han runt sin tomt ca 2000 jordekorrar som gör att stället hela tiden pulserar av rörelse. Och man kan ju inte undvika att gilla dem. Oerhört söta och roliga att fotografera.

    

   

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − 7 =