↫ Tillbaka till bloggen

Biätare i hästhagen. Del 5 av 6

Återigen en tidig morgon och ut till Biätarna som har sina bon i en sandgropp i en hästhage. Hästarna är en förutsättning för att biätarna skall kunna leva här. Hästarnas skit drar till sig mängder av flugor och intäkter som biätarna fångar och ger sina ungar. Även bin och humlor givetvis.

Oerhört snabbt flyger de omkring framför oss. Vi sitter i två gömslen på var sida om sandgroppen. Man lär sig till slut deras beteende så att fler och fler flygbilder sitter. Jag provar olika typer av fokusinställningar på kameran. Jag har ett 500 mm objektiv på stativ och ett 70-200 på fri hand. En bra kombo visar det sig.

Man sitter stundtals och bara njuter av dessa makalöst vackra fåglar och betraktar deras liv i groppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − sju =