↫ Tillbaka till bloggen

Med Biofoto till Långviksträsk

 

Långviksträsket är en sjö som omges av ett våtmarksområde med kärr och myrar. Hela reservatet ingår i Natura 2000 och myren ingår i den nationella myrskyddsplanen. Skogen har fått växa fritt under mer än 100 år. En riktig urskog.

Vi befinner oss på Ingarö inte långt från Björnö.

På fina stigar tar vi oss från parkeringen vid vägen mot sjön. Där finns också en liten rastplats. Det blev mycket diskussioner om olika typer av mossa och lavar. Flera hade stora kunskaper i skogens växter. Det var både roligt och intressant. Vi hörde tofsmesar i träden, och en familj vi mötte påstod att de hört storlom. Vi såg inga med däremot såg vi några storskrak. Så det blev en fin söndagförmiddag i ett riktigt härligt skogsområde.

   

2 thoughts on “Med Biofoto till Långviksträsk

  1. Härligt område. Jag uppmärksammade det på 1970-talet då jag var mycket aktiv i naturen på Ingarö. Skickade en begäran till länsstyrelsen att det borde bilda naturreservat av Långviksträsk. Tillslut efter några decennier blev detta verklighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + fem =