↫ Tillbaka till bloggen

Svartvit flugsnappare

Helgen tillbringades på landet. Ovanligt mycket fåglar både på land och i vattnet. Trädgården dominerades av den svartvita flugsnapparen. I år hade vi tre fyra stycken just kring vårt hus.

Jag har rätt mycket holkar runt hela trädgården. Flugsnapparna har byggt bo i mina holkar under snart 30 år. Jag vet inte om det är avkommor som kommer tillbaka tillsammans med äldre individer.

Vid fågelmatningen var det mest talgoxar och svartmesar denna gång.

Växterna har denna tid fantastiska färger i olika pasteller som ger en enorm tillfredställelse till det längtande folket. Det sa en gång en poet från sydamerika. Hon kallade oss nordbor för det längtande folket. Längtan efter denna skönhet efter en lång nästan svartvit vinter.

Nere i viken simmar svanar som byggt bo i vassen. Några knipor leker utanför och doppingarna simmar runt vassruggarna.

Jag tycker det här är den absolut bästa tiden på mitt landställe. Sen kommer sommaren och med den alla motorsågar, gräsklippare, trimmers, vattenskotrar mm mm. Det verkar som människor tävlar om vem som kan alstra mest ljud. Vid denna tid brukar jag gå upp vid 4-5 på morgonen innan alla sätter igång med sina sysslor. Då får jag några timmar för mig själv tillsammans med naturen. Och kan höra tystnaden en liten stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + sexton =