Arnes fotoblogg

Blogg

Nordens Ark

Vid vårt årliga besök i norra Bohuslän gästade vi denna gång Nordens Ark som jag tycker verkar vara ett spännande projekt. Jag tänkte jag skulle fota lite av de djur man kunde se i parken.

Det visade sig inte så lätt. Mycket stängsel och inhägnader gjorde att jag fick söka lite snäva vinklar för att inte bilderna skulle bli alltför tråkiga med stängsel och annat i bilden. Och även i efterhand beskära bilderna så att jag fick lite fokus på djuren. » Läs vidare… ”Nordens Ark”

Camera Natura

I veckan har jag varit i Västerås och blivit intervjuad i Camera Natura/Studiefrämjandets studio i Västerås. Det var Anki Hammar och Conny Jonsson som höll i intervjuandet. Vi som intervjuades var tre naturfotografer, Jag, Christer Sjöberg och Frida Hermansson, vi kommer att vara med i nästa nummer av Camera Natura som kommer ut i juni. Den 15 juni sänds en digital sändning av intervjuerna. Sändningen avslutas med en Lightroom-kurs med Patrik Larsson. » Läs vidare… ”Camera Natura”

Nu vaknar naturen ordentligt

Krickor på Angarnssjöängen

Nu blir det ljusare för varje dag, solen går upp tidigare och tidigare. Det blir tillfälle till många härliga och magiska morgnar framöver. Vid Angarnssjöängen börjar det fyllas på med många arter. Sist jag var där såg jag, stjärtand, bläsand, storskrak, kricka, årta, knipa, knölsvan, kärrhök, trana, grågås, vitkindad gås, bläsgås, stensätta, större strandpipare för att nämna några.

» Läs vidare… ”Nu vaknar naturen ordentligt”

From the top of the world

Jag tog kontakt med Brutus Östling redan 2019 om att arrangera en resa till Varanger med BioFoto Stockholm.

Tyvärr kom Covid emellan så vi fick vänta till 2023 innan resan kunde bli av.

Men i mars blev det äntligen av och ett gäng entusiastiska naturfotografer drog norrut tillsammans med Brutus. » Läs vidare… ”From the top of the world”