Arnes fotoblogg

Blogg

Skövling av våra skogar


Den här synen möter oss mer och mer, nerhuggen skog.

De senaste åren har vi möts av fruktansvärda syner när våra skogar som vi kanske vandrat i hela våra liv plötsligt är borta.

Stora maskiner har satt enorma spår i marken och oftast är terrängen helt omöjlig att vandra i eller besöka. » Läs vidare… ”Skövling av våra skogar”

Gamar och småtrapp i Pyrenéerna

Nu i april har jag varit och fotograferat gamar i Katalonien närmare bestämt Pyrenéerna.

Vi bodde på ett litet hotel i byn Cubells. Det var jag och fyra fotokompisar, Peppe Nordenskjöld, Per Lundborg, Anki Hammar och Stig-Ola Eklund. Brutus Östling arrangerade resan. » Läs vidare… ”Gamar och småtrapp i Pyrenéerna”

Full fart hos tornfalken

Nu i april är det bråda dagar hos tornfalkarna. Nu går den mesta energin åt att para sig. Under några timmar jag satt hos dem så parade de sig en fem sex gånger. Det gäller att inte chansa. Snart lägger honan sina ägg och då ligger hon ca 26-29 dagar så det blir lagom fram i slutet av maj. Då får jag se dunbollarna sticka upp sina huvuden. För om åren har det blivit mellan 4 och 6 ungar. Jag såg att hanen var ringmärkt, undrar just var. Ska bli spännande att följa under sommaren. Fram i september oktober ger sig ungarna iväg för att själv skaffa sig föda. Sedan bär det väl av en bit söderut. Merparten flyttar i sydvästlig riktning, och övervintrar i länderna kring Nordsjön eller i Mellaneuropa, sällan i Sydeuropa. » Läs vidare… ”Full fart hos tornfalken”