Arnes fotoblogg

Blogg

Månadens bild i november

NOVEMBER

Jag satt i gömslet vig Hjälstaviken och spanade ut över vattnet. Rakt över viken i vassen stog en häger och tittade, Helt plötsligt flyger den mot mig och kommer närmare och närmare. Jag tänkte, det här kan bli en rätt rolig bild. Så pang så satt den där.

 

Jag ska försöka publicera en bild per månad som jag tycker har blivit lite extra, så det här är första bilden. Givetvis kommer mina andra storys även att komma.

En dag vid Parnassen

I den franska traditionen är parnassen den plats där konstnärer och vetenskapsmän kommer till vila i livet efter detta; i gott sällskap av andra lärda män och kvinnor. Det må stå alla dödliga fritt att söka vandra till bergets topp, men endast de som står högst i aktning hos Muserna får vistas där efter sin bortgång. » Läs vidare… ”En dag vid Parnassen”

Hjortsafari

Att fotografera hjortar i ett hägn kanske inte låter så spännande. Men det var det. Hägnet var väldigt stort och det bestod av ett par hundra dovhjortar och ett 80-tal kronhjortar. Vi var ett gäng från BioFoto Stockholm som besökte Niklas Virsén från Fröstad Naturfoto som guidade oss runt i ett stycke natur en bit söder om Linköping. Naturen bestod av ett eklandskap med kuperad terräng blandat med öppna platser. » Läs vidare… ”Hjortsafari”

Höst i norra Bohuslän

Det har blivit tradition för mig och min fru Eva att ta oss ner till norra Bohuslän på hösten. Närmare bestämt Capri, en liten andelsförening som på 70-talet fick bygglov ute på en klippkust. Vi stormtrivs här. Har gjort 100-tals besök i närområdet och hittat riktiga pärlor. En del kända andra mindre besökta. » Läs vidare… ”Höst i norra Bohuslän”

Sommarjobb hos ”doktorn”

En välkomnande soffa utanför butiken,. Är sällan ledig.

Jag har jobbat under sommaren hos Kameradoktorn i Stockholm. Och hoppar in lite när det behövs. En fantastisk arbetsplats att jobba på. Roliga medarbetare. Otroligt kompetenta och oerhört serviceinriktade. Ibland undrade jag hur mycket tid som lades ner för att hjälpa och förklara. Men jag är övertygad om att man i längden tjänar på en sån inställning vilket säkert ger en stor omsättning.  » Läs vidare… ”Sommarjobb hos ”doktorn””

Hos storlommen

 

Hela familjen storlom.

Nu börjar storlommens ungar bli stora. Jag är lite orolig för den ena ungen som är betydligt mindre än syskonet. Inte säkert att den klarar flytten ner till Svarta havet eller Kaspiska havet. De ska nog dra inom en månad. En del lommar kan övervintra betydligt närmare beroende på klimatet.

» Läs vidare… ”Hos storlommen”