Arnes fotoblogg

Blogg

Maj – en härlig tid

Maj är hoppets månad. Det kan man ju inte tro med tanke på omvärlden. Men som tur är finns det en fantastisk möjlighet att koppla av från alla faror och fasor som hela tiden sköljer över oss.
En stund vid en sjöäng eller ett skogstjärn gör att man kommer i balans och får uppleva det ljuva i livet. En stunds avkoppling och meditation som jag tror alla behöver. » Läs vidare… ”Maj – en härlig tid”

Snabbvisit till Hornborgasjön

Min fru och jag åkte ner en sväng till Hornborgasjön. En snabbvisit. Jag ville vara där en kväll och en morgon. Jag hittade ett väderfönster där det skulle vara en fin kväll följt av en fin morgon. Vi bestämde oss att sova i bilen för att få så mycket tid som möjligt hos tranorna.

Vi kom ner vid 4-tiden på eftermiddagen. Solen skulle gå ner runt kl 8 på kvällen. Så vi hade gott om tid att gå runt i området. Det var inte fullt så mycket tranor som jag upplevt vid tidigare besök. » Läs vidare… ”Snabbvisit till Hornborgasjön”

Hitta nya bilder bland gamla

Ibland händer det att jag går tillbaka till ett fototillfälle och börjar titta igenom bilderna på nytt. Många gånger kommer det fram bilder som man kanske inte sett när man först började jobba med bilderna efter ett äventyr.

Just denna gång återkommer jag till många gånger i mina tankar. Det var ett sådant exceptionellt häftigt möte med dessa magiska fåglar i slutet av april förra året.

Om man är det minsta intresserad av naturens under kan jag varmt rekommendera att titta på ett orrspel. Det finns många som erbjuder möjligheter att titta på orrspel. Jag själv var tillsammans med Anders Molin hos Daniel Nordgren i Umeå. Ett från start till mål fantastiskt arrangemang. Allt var toppen, boende, mat, orrspelet på myren.

Ett äventyr jag nog aldrig kommer att glömma. Jag har ju mina bilder som påminner mig på ett härligt vis.

Tack till Daniel Nordgren för ett allt igenom perfekt arrangemang och ett fint mottagande. » Läs vidare… ”Hitta nya bilder bland gamla”

Örnfrossa i Gysinge

Vi kom till Gysinge vid 5.30 och träffade Inge vid lanthandeln. Därifrån en liten färd med bilen. Vi kör in på en skogsväg och följer den en liten bit. Stannar vid sidan av vägen. Sedan en kort promenad på en stig några hundratal meter.

Gömslet sägs ha platser för fyra, men då blir det trångt och bara en kamera per näsa. Det optimala i detta gömsle är nog två personer. Då har man gott om plats och kan ha två gluggar var.

Man sitter bra, men lite lågt med de fasta fästena. Jag rekommenderar eget stativ med gimbal, då är man mer flexibel och det blir stabilare.

Värme finns så man behöver inte frysa. Nu hade vi någon plusgrad så vi fick dra ned kaminen efter ett tag. » Läs vidare… ”Örnfrossa i Gysinge”

Digital utställning

 

Nu har jag sjösatt upp mot ett tiotal digitala utställningar åt olika fotografer och föreningar. Ibland en fotograf med en egen utställning  ibland tillsammans med flera. Den största har varit BioFoto Sveriges utställning ”Vår sköna natur” med över 100 fotografer representerade. Tyvärr har jag ingen koll på hur många som sett den men jag misstänker att det är rätt många. BioFoto hade en Zoom-visning för medlemmarna i december. » Läs vidare… ”Digital utställning”