Arnes fotoblogg

Blogg

Vit mot svart

När man vill fotografera en vit fågel mot en svart bakgrund är det en fördel att befinna sig i en norsk havsvik eller fjord med höga bergväggar som skuggar vattnet. Samtidigt ett kraftigt sidljus från en lågt stående sol. Då har du grundförutsättningen. Och naturligtvis måsar och trutar och lite hundgodis är aldrig fel. » Läs vidare… ”Vit mot svart”

Nötkråka

Nötkråkan har länge funnits på min lista över fågelarter som jag gärna skulle vilja se.
Nu får jag chansen att se den nästan mitt i Stockholm, närmare bestämt i Enskede. En liten park som heter Triangelparken. Helt sanslöst.
Jag åker dit på vinst och förlust. Den har varit rapporterad ett tag på Artportalen, så den borde finnas kvar. » Läs vidare… ”Nötkråka”

Besök vid Hjälstaviken


En fantastisk fågelsjö. Idag var Eva och jag och besökte viken. Vid första åsynen var det rätt tomt på fåglar. Men efter hand fick vi se, förutom skäggmesen som vi lite grann var ute efter, havsörn, ormvråk, nötskrika, sångsvan, grågås, vitkindad gås, blåmes, talgoxe, nötväcka, gräsand, kråka, skata samt en del odefinierbara arter. » Läs vidare… ”Besök vid Hjälstaviken”

Tankar om livet

Eva och jag sitter nere vid klipporna vid Capri norr om Strömstad. Vi äter några nyfångade räkor och dricker några glas Alsacevin.

Jag känner mig fullkomligt i harmoni med naturen runt mig. Havet brusar och måsarna ger hals.

Och mina tankar flyger iväg. Meningen med livet, det var nog så här det var tänkt från början att vi människor skulle leva. » Läs vidare… ”Tankar om livet”

Höst över Angarnssjöängen

Nu har hösten börjat färga sjöängen, fågellivet dominerades av grågås, ett hundratal. Havsörnen svävade över oss hela tiden. När den kom ned lite från sina höga höjder skrämmer den upp alla gäss, och helt plötsligt blev det liv bland höstfärgerna, ett högljutt kacklande och flygningar över området. När sedan örnen tillfälligt försvann kom lugnet tillbaka inte utan ett litet nervöst kacklade från några. » Läs vidare… ”Höst över Angarnssjöängen”

Fotoarkiv – tillbakablick

 

Mitt arkiv I Lightroom består av över en halv miljon bilder. Jag har aldrig brytt mig om att rensa. Tycker det tar alldeles för lång tid. Ser hellre framåt och ute och jagar nya.

Men i Lightroom kan man ju klassificera bilderna på ett bra sätt. Mina bästa bilder är grönmarkerade med 5 stjärnor.  » Läs vidare… ”Fotoarkiv – tillbakablick”

En lyckad utställning

Havsörn från Flatanger i Norge

Tack alla som var och tittade på vår utställning Naturens Skönhet på Galleri Greger på Hornsgatan i Stockholm. Vi det var förutom jag själv, Anki Hammar och Fredrik Beskow. Vi är tre naturfotografer som jag tror strävar mot samma mål. Att skildra vår natur och bevara den för framtida generationer. Anki hade många fina bilder från sin resa till tjeckien, många trodde att det var målningar. Anki hade med sin speciella teknik verkligen gjort fotografiet till konst. Liksom hennes bilder på tulpaner i Amsterdam, som blev till underbara färgklickar på vår utställning.  » Läs vidare… ”En lyckad utställning”