Arnes fotoblogg

Blogg

Orrspel i norr

Jag och min fotokompis Anders funderade på om vi inte skulle kolla in ett orrspel. Jag har sett ett orrspel för många år sedan nere i Skaratrakten. Jag tog kontakt med Naturfotografen Daniel Nordgren som jag känner sedan många år. Jag visste att han hade gömslen vid orrspel. 

» Läs vidare… “Orrspel i norr”

Jag och min fotokompis Anders funderade på om vi inte skulle kolla in ett orrspel. Jag har sett ett orrspel för många år sedan nere i Skaratrakten. Jag tog kontakt med Naturfotografen Daniel Nordgren som jag känner sedan många år. Jag visste att han hade gömslen vid orrspel. 

» Läs vidare… “Orrspel i norr”

Besök vid kyrksjön

Jag besöker Kyrksjön i Bromma. Mitt i ett bostadsområde ligger denna fantastiska lilla oas.

Svarthakedopping

Jag är med Anki som är uppvuxen bara en liten bit från sjön. Hon berättar att när hon var barn badade alla ungar i trakten i sjön. Det fanns tidigare ett badhus vid sjön. De ersattes på senare tid av två bryggor en på varje sida om sjön. Det var folk nere och tog ett tidigt morgondopp när vi var där. Det är just vid bryggorna som man har möjlighet att komma närmare sjön. Annars är det helt otillgängligt, och det är troligen det som gör att många fåglar trivs i sjön och häckar där.

» Läs vidare… “Besök vid kyrksjön”

Digital utställning – Naturen vi delar


Nu i måndags hade jag tillsammans med två fotovänner en digital vernissage på vår utställning som vi kallade Naturen vi delar. Förr om åren har vi haft utställningar tillsammans på Galleri Greger och Galleri Movitz. Båda på Hornsgatan i Stockholm. » Läs vidare… “Digital utställning – Naturen vi delar”

Att sitta i gömsle

Jag har under åren suttit i en rad gömslen. Anledningen är att komma närmare djur och fåglar som normalt bara visar sig på långa avstånd. Gömslen som jag besökt har varierat från det enklaste enkla till rena lyxen.

Att det är lyx behöver inte betyda att de är bäst. Det är många saker som gör att det blir ett bra gömsle. Läget, naturligtvis. Och att det matas in regelbundet. Att det inte är så mycket annan trafik i anslutning till gömslet. » Läs vidare… “Att sitta i gömsle”

Kungsfiskare på vintern

En fantastisk vacker fågel som på senare år har flyttat längre och längre norr ut och gästar Mellansverige nu för tiden.

På vintern drar sig Kungsfiskaren undan is och snö och förekommer då oftare vid åmynningar och dylikt närmare kusten där isen inte lägger sig. Under kalla vintrar skattas beståndet hårt och kan vissa år tappa upp till 90–95% av individerna. Den svenska populationen bedöms som sårbar. » Läs vidare… “Kungsfiskare på vintern”

Kungsörnen – en nationalklenod

För några dagar sedan åkte jag och min fotokompis Anders Molin upp till Wild Nordics gömsle vid Kungsberget utanför Sandviken. Jag var där och fotade björn förra våren. Ett fantastiskt ställe med en helt magisk miljö. Skillnaden denna gång var att när vi kröp ner i sovsäckarna för att sova var det under -15 grader. Det gällde att hålla sig inne i sovsäcken, hamnade en hand utanför fick man snabbt dra in den igen. » Läs vidare… “Kungsörnen – en nationalklenod”

2020 ett intensivt fotoår

2020 blev ett intensivt fotoår trots corona.

Jag vill först passa på att tacka alla som under året gillat mina bilder och köpt bilder, kalendrar och även alla som jag hjälpt med utskrifter och det jag kanske tycker har varit mest spännande är bildvisningar, både analoga och digitala,  i olika sammanhang. Väldigt kul.

Här kommer en årskrönika i text och framförallt bilder. Håll tillgodo.

Skriv gärna lite feedback, det är alltid kul.

För min del började året med en invasion av tallbit. Runt kyrkan i Vallentuna höll ett 100 tal tallbitar många fotografer sysselsatta under december och januari.

» Läs vidare… “2020 ett intensivt fotoår”

Att bygga en friggebod…

Det har inte blivit så mycket naturfoto denna höst, istället har det blivit snickerijobb. För över 30 år sedan byggde vi våran sommarstuga på Getryggen söder om Stockholm. Först byggde vi en liten friggebod på 10 kvm där vi bodde hela familjen Jag, Eva, Nicklas, Anna och Anders medan vi byggde vår stuga på 35 kvm. Vi har haft en fantastisk tid här på Getis.
Nu blev det dags att bygga ut lite. Det blev ytterligare en friggebod denna gång på 15 kvm. » Läs vidare… “Att bygga en friggebod…”