↫ Tillbaka till bloggen

Teater – ett helt magiskt gömsle. Del 3 av 6

Tidigt, tidigt på morgonen åker vi iväg till den världsberömda Teater. Ett gömsle som ligger delvis nergrävt vid sjökanten. Man sitter bakom en glasskiva som är konstruerad så att vi ser ut men fåglarna kan inte se in. Vi sitter med kamerorna något ovanför vattenytan. En helt unik och magisk vinkel. Man sitter i en bekväm snurrfåtölj i ett utrymme med luftkonditionering.

När vi kommer in i gömslet är det först ett kök och även 2 rum för övernattning. Här kan man gå upp och sträcka på benen och ta en fika. Till själva gömslet går man i en gång, där man går lite böjd en tio meter för att komma ner till rummet där man sitter. Beroende på om man är där på förmiddagen eller eftermiddagen sitter man på olika sidor, rullar runt stolen. En gardin täcker fönstret under tiden man sätter upp sin utrustning sedan åker gardinen sakta upp och en helt fantastisk värld uppenbarar sig framför våra ögon. Hägrar av olika arter, ägretthäger, silkeshäger, natthäger, gråhäger går i nästan ultrarapid helt framför oss.

Helt sanslöst att få vara så nära, bara någon meter från fåglarna. Framåt dagen uppenbarar sig flera arter, skedstork, svarthuvad mås, rödhuvad dykand, kaspisk trut. Lite senare träder den svarta storken i på arenan. Till slut inte mindre än 5 stycken. De dominerade helt scenen. Fåglarna matas med levande fisk som på ett snillrikt sätt leds ut i bassängerna.

  

 

Helt unika möjligheter att fotografera dessa fåglar, vinklar och situationer man bara drömt om. Helt fullkomligt magiskt.

1 thought on “Teater – ett helt magiskt gömsle. Del 3 av 6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − 8 =