↫ Tillbaka till bloggen

Norra Bohuslän

Återigen en fin vecka i Norra Bohuslän. Vädret har varit helt underbart, precis som det varit på de flesta platser i vårt avlånga land. Vi har vårt lilla ställa norr om Strömstad, kallad Capri, som är ett litet naturreservat, Capri naturreservat.


Denna gång besökte vi naturligtvis Tjurpannan som är ett måste när man är här nere. Otroligt vackert.

Sen blev det en tur till Saltö med dess magiska natur med gammelskog som formats av havet. Det hade röjts en del i skogen, säkert helt nödvändigt. Men med alldeles för stora maskiner enligt min mening. Förstår inte att de inte begriper att de kör sönder marken som får skador långt fram i tiden.

Vi han också med en tur till Kosteröarna, denna gång blev det Nordkoster. Spännande natur med mycket att titta på.

Slutligen en liten tur till Kobbungens naturreservat som är ett litet kommunalt naturreservat (Strömstad kommun) precis vid infarten till Svinesund. Inte helt lätt att ta sig dit då infarterna var ockuperade av Nordens Israeler och skyltar om förbjuden infart trots att det fanns en parkering vid ingången till reservatet. Man fick lite känslan av Västbanken när man gick igenom bostadsområdet som för övrigt var ganska folktomt just nu.

Den högväxta ormbunken strutbräken trivs på fuktig, näringsrik mark. Ormbunkar förökar sig med sporer, som vanligen finns samlade i små gömmen under bladen. Strutbräken däremot har sina sporgömmen på ett enskilt, brunt blad

 

1 thought on “Norra Bohuslän

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 15 =