↫ Tillbaka till bloggen

Digital utställning

 

Nu har jag sjösatt upp mot ett tiotal digitala utställningar åt olika fotografer och föreningar. Ibland en fotograf med en egen utställning  ibland tillsammans med flera. Den största har varit BioFoto Sveriges utställning ”Vår sköna natur” med över 100 fotografer representerade. Tyvärr har jag ingen koll på hur många som sett den men jag misstänker att det är rätt många. BioFoto hade en Zoom-visning för medlemmarna i december.


De flesta fotografer som har haft egna utställningar har haft ett 50-tal bilder med på sin utställning. Några har låtit överskottet efter försäljning gå till något välgörande. En del har startat med ett vernissage på exempelvis Zoom eller Team. Sedan skickat ut länkar på mail och sms samt publicerat på olika sociala media.


Jag har i de flesta fall varit behjälplig med utskrifter och inramning samt leverans av bilderna ut i landet. Så utställarna har fått full service. Jag hjälper till från ax till limpa.
Om du är intresserad att själv ha en digital utställning, kan jag varmt rekommendera det. Det kan också vara ett bra komplement till en fysisk utställning så når man maximalt med besökare, så ta kontakt med mig så får du en offert på kostnader och när du kan dra igång.

För dig innebär det att leverera jpeg bilder till mig samt lite bildtexter och en presentation. Sen får du ett förslag som du godkänner, sedan är du igång. Väljer hur länge du vill ha utställningen. De som har haft utställning hittills har publicerat den mellan 2 och 12 månader. Till varje utställning får du en PDF-fil som presenterar utställningen. Jag kan också hjälpa till med att få utställningen inbäddad i din egen hemsida om du vill.
Är du med i en förening eller fotoklubb är det ett utmärkt sätt att arrangera en utställning kanske som inspiration för att senare ha en fysisk utställning.


Jag har själv en utställning ”Naturen genom mina ögon” som ni kan titta på som exempel.

För att utställningen skall flytta på ett bra sätt är det bra att navigera på rätt sätt.

Om du vill kan du börja med att välja START GUIDED TOUR. Då är det bara att luta sig tillbaka och titta. Längst upp till höger kan du pausa touren.

Gå in i menyn och starta visningen igen med Start tour.

Om du vill se hela väggen tryck på ned pilen på tangentbordet så zoomas bilden ut och med upp pilen zoomas den in.

Gå in i menyn och Start tour igen så är du tillbaka i visningen.

När du trycker på en bild så kan du fortsätta manuellt med knapparna längst ner till höger på skärmen. Då förflyttas du till nästa bild. OBS! Använd inte vänster och höger pil på tangentbordet.  Det funkar inte så bra. Använd pilarna längst ned till höger på skärmen.

Uppe till höger kan du trycka på infoknappen för att se mer information om bilden.

Längst ner till höger Request kan du skicka ett mail om du har frågor om köp av print av bilden.

Du kan gå tillbaka till en speciell bild genom att välja List of works i menyn. Och tryck på symbolen efter bilden så flyttas du till den bilden.

Ha en bra stund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =