↫ Tillbaka till bloggen

Digital utställning – Naturen vi delar


Nu i måndags hade jag tillsammans med två fotovänner en digital vernissage på vår utställning som vi kallade Naturen vi delar. Förr om åren har vi haft utställningar tillsammans på Galleri Greger och Galleri Movitz. Båda på Hornsgatan i Stockholm.

Men i år blev det svårt att ordna på grund av corona. Movitz har tvingats slå igen och lägga ner verksamheten. Tråkigt tycker jag, det var en fin lokal som egentligen bestod av tre små rum. Greger är kvar vad jag vet. Det var också ett bra galleri. Drivs av kontnärsparet Christina och Lars Greger.

Jag har under flera år letat efter ett bra galleriprogram. Jag har provat otaliga men de har fallit bort av själ som att det varit för krångligt eller för dyrt. Nu har jag hittat ett som jag tycker fungerar bra. Programvaran är tysk.

Så nu föreslog jag till mina fotokompisar Fredrik Beskow och Anki Hammar om de var intresserade, att vi skulle ha en digital utställning som kunde visas på nätet. Båda var intresserade så jag startade upp arbetet med att designa en utställning som skulle kunna fungera.

Vi bestämde att vi skulle ha ett antal tema för utställningen. Landskap, macro, abstrakt och fåglar. Täckte väl upp det mesta av vad vi tre gillar att fotografera. Bilderna som skulle vara med skickades till mig samt bildtexter till bilderna. Så gjorde jag ett arbetsförslag som vi sedan kunde gå vidare ifrån.

Vi hade under tiden några digitala mötet där jag visade upp förslagen som växte fram. Man får vara beredd på när man håller i ett sådant här projekt att det tar en hel del tid. Många timmar framför datorn. Men väldigt roligt.

Vi enades om att utställningen skulle heta NATUREN VI DELAR.

Och som sagt i måndags gick vårt vernissage av stapeln. Vi hade annonserat på facebook och via mail till vänner och bekanta. Och över 60 personer deltog en måndagkväll kl 20.00. Tycker jag var fantastiskt bra.

Det blev mycket lyckat med många kommentaren på chatten. Vi hade en bra mix av bilder som jag tror de flesta uppskattade.

Efteråt har vi fått ett stort antal kommentarer på Facebook och på Messenger och Mail. Riktigt roligt.

Jag tror det här är en riktigt bra alternativ som man i olika sammanhang kan använda. Man har ett vernissage och sedan kan var och en sitta i lugn och ro och titta på utställningen. Kommentaren som hela tiden flödar in bekräftar att folk uppskattar detta.

Utställningen kommer att finnas tillgänglig under mars och april 2021.

Jag har en lång erfarenhet av att bygga upp  utställningar, har tidigare hållit i en rad fysiska utställningar, både egna och för föreningar. Den största Biofotos utställning på Fotomässan i Älvsjö. 500 bilder med 118 deltagare. Logistiskt liknar en digital utställning mycket en vanlig utställning.

Utställningen kan du ser här

 

Om du är intresserad att ha en egen utställning så hjälper jag gärna till.

Jag har konstruerat en prismodell som inkluderar hela upplägget. Du behöver bara leverera bilder och bildtexter så hjälper jag dig med allt annat kring utställningen.

Du får när vi är överens om utställningens utformning, en länk som du använder för att lägga ut på exv facebook eller mailar ut, SMS eller hur du vill kommunicera ut det. Du får även en PDF-katalog som innefattar hela utställningen.

Hör av dig så resonerar vi oss fram till en lösning som passar dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =