↫ Tillbaka till bloggen

Drinking place. Del 6 av 6

Bence har byggt tre gömslen ute i skogen där man sitter direkt framför ett vattenhål. Återigen helt magiskt. Hit kommer skogens alla fåglar för att dricka och tvätta sig.

Det vi hoppades på var sparvhöken och duvhöken. Efter en liten stund dök sparvhöken upp och tvättade sig grundligt, var vid flera tillfällen helt under vattenytan, bara några få meter från oss. Sedan följde en räcka av fåglar som koltrast, talgoxe, skäggmes, taltrast mm mm.

 

Och rätt var det var från ingenstans dök duvhöken upp. Tog sig några snabba dopp och försvann lika snabbt. Lite senare återkommer duvhöken, denna gång stannar den hos oss i nästan en timme. Han badar och tvättar sig noggrant sedan lägger han sig stilla i vattnet och verkar njuta av ett avsvalkande bad. Temperaturen i luften är långt över 30 grader.

Dessa gömslen är nog unika i världen, där man kan sitta några meter och betrakta vilda rovfåglar som gör sina bestyr bara några meter från dem. Jag blir helt mållös.

Om du vill veta mer om Bences gömslen gå in på

Bence Mate Hides

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =