↫ Tillbaka till bloggen

Naturmorgon vid Isbladskärret

Jag drog iväg vid 5-tiden till Isbladskärret på Djurgården. Kom fram vid halv 6. Idag ska jag ta hand om ett gäng från Nordeas Fotoklubb. En Naturmorgon runt kärret.

Vi börjar med lite småprat kring utrustningarna och vad man bör tänka på som naturfotograf. Ett tips är att försöka lära sig så mycket som möjligt om djuren och fåglarnas beteende. Då är det lättare att förutse nästa drag.

Detta var en helt underbar morgon, nedanför oss dyker några svarthakedoppingar. Just sådana här morgnar när när den kringliggande växtligheten speglar sig i vattnet och ger en helt underbar färgpalett är det extra roligt att fotografera.

Lite längre bort ligger sångsvanen och ruvar, Nedanför simmar ett par skedänder efter varandra i en sorts dans.

Vi tar oss runt mot Djurgårdsbrunnskanalen, här står ett jättestort gäng skådare, tisdagsklubben får vi reda på. Vi stannar en stund och lyssnar, en grönbena har just observerats. När gruppen drar iväg går vi ut på den lilla plattformen med en fantastisk utsikt över kärret.

Vi går vidare och stannar till vid hägrarna. Stolt står de och spanar ut över kärret högt däruppe. En del av bona har ungar, kanske alla rent av. I ett av dem syns ungarna tydligt. En av ungarna provar sina ännu outvecklade vingar och lillbrorsan näbbas med mamma.

Vi drar oss bort en bit och svänger in på kärleksstigen som är tillägnad Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. En helt fantastisk stig med urskog runt om och med utsikt över kärret.

Nu är denna morgonpromenad slut och jag tackar deltagarna från Nordeas Fotoklubb och hoppas vi ses snart igen.