↫ Tillbaka till bloggen

Gysinge- längs Dalälvens forsar

Varje år i slutet av januari gör jag ett besök i Gysinge vid Dalälvens mynning. Jag tillsammans med andra naturfotografer träffas och fotar tillsammans och har trevligt en kväll med mycket bildvisningar.

I dessa fantastiska forsar, som isen aldrig lyckas tämja, lever ett antal uttrar, minkar och många fåglar. Denna gång hade jag inte turen att få se någon utter, men jag såg många fåglar som knipor, strömstare, domherrar och gråsiskor och en helt makalöst vacker natur kläd i den finaste vinterskruden.

 

En helt magisk natur, som denna gång visar sig i sin allra vackraste skrud, med snötyngda träd som majestätiskt böjer sig ner mot det forsande vattnet.

I forsens många gömslen tittar olika fåglar ut, som här en lite gärdsmyg hoppar runt och äter flugor och annat gott.

I forsarna skapas det helt underbara figurer som sätter fantasin i spel. På ett ställe bildas kronor ute i forsen. På andra ställen ser det ut som naturen håller på att tillverka sina egna vinglas.

Detta är en plats som man kan gå omkring och bara vara i, njuta av det naturen ger oss. Jag känner i denna stund en stor tacksamhet att jag får möjlighet att beskåda denna oerhört vackra natur. Samtidigt blir jag lite ledsen att det på andra platser i vårt land sker en hänsynslös rovdrift och våldtäkt på liknande platser.

Nere vid bruket svärmar en flock domherrar runt en fågelmatning. De snöbeklädda träden dekoreras med dessa fantastiskt vackra varelser

  

Jag går vidare och låter de fantastiska intrycken ta överhand, och jag känner mig lycklig.

 

1 thought on “Gysinge- längs Dalälvens forsar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fem =