↫ Tillbaka till bloggen

Kyrksjön

I morse vid halv 6 tiden besökte jag Kyrksjön i Bromma för första gången på länge, var nog där som barn någon gång. Samt några promenader runt.

Kyrksjön är en gammal sjö som varit betydligt större långt tillbaka i tiden. Som många andra sjöar förändras de med tiden beroende på hur marken brukas runt sjöarna.

Hoppas de som bor runt sjön förstår dess skönhet. Men det var mycket ordnat runt skön så den besöks nog av många. Under de 2 timmar jag var där så såg jag några joggare och ett par tjejer kom ut på bryggan för att sitta en stund i morgonsolen.

Mitt mål denna morgon var att få träffa några svarthakedoppingar och kanske några skäggdoppingar.

Efter en stund på den västra bryggan kom så de första svarthakedoppingarna och visade sig alldeles nära bryggan. I sjön fanns det gott om Sothönor, gräsänder, vigg, brunand, gäss, trutar och jag såg även på lite håll några skäggdoppingar som ställde upp sig för varandra.

Svarthakedoppingarna var väldigt små, troligen fjolårsungar, men helt fantastiskt vackra. De verkade helt orädda när de simmade runt bryggan och dök efter föda. Några större svarthakedoppingar höll till lite längre ut i sjön.

 

Solen låg på så jag tog en promenad bort till östra bryggan, satt en stund med solen i ryggen. Men jag bestämde mig för att gå tillbaka till den andra bryggan trots motljuset. Hände lite mer där.

En underbar morgon är lagd till handlingarna. Adjö Kyrksjön för denna gång. Kommer säkert tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + fjorton =