↫ Tillbaka till bloggen

Gysinge forsar

Under många år har jag besökt Gysinge i slutet av januari.

Det är Biofoto Gävle-Dala som står för arrangemanget under ledning av min kära vän Ylle. Fantastiskt att få komma hit och träffa alla fotokompisar. På kvällarna har vi bildvisningar där många av oss visar sina bilder. Man känner sig verkligen privilegierad att få följa med på dessa resor som gjorts av dessa duktiga naturfotografer. Jag får en oerhörd inspiration och får dessutom lära mig otroligt mycket saker från både när och fjärran.

 

I år var det alldeles speciellt. Normalt sätt är forsarna frusna och små rännilar av vatten sippar fram på vissa ställen, vid andra bryter forsen fram lite mer. Men i år var inget fruset. Forsarna låg helt öppna som vilken höst eller vårdag som helst.

Men vi fick uppleva fina soluppgångar och solnedgångar. Så det saknades inte motiv.

    

Strömstare

Storskrak

Normalt sätt brukar vi se utter i forsarna men nu när det inte finns is är de nästan omöjliga att upptäcka. Strömstaren var lättare att följa och en och annan knipa, sångsvan, knölsvan och storskrak flög förbi.

 

1 thought on “Gysinge forsar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =