↫ Tillbaka till bloggen

Kvällspromenad till Isbladskärret

Jag tar mig en kväll på det nya året ut till Isbladskärret längst ut på Djurgården i Stockholm. Normalt brukar jag besöka kärret på våren och försommaren när hägrarna häckar i de stora träden runt kärret.

Nu var det is och inget fågelliv syns till, bara en ensam häger flyger över området som kanske ska boka in sig i trädet till våren kommer. Än så länge är de kvar vid Råstasjön där de matas med strömming.

Vi promenerar tillbaka mot city. Kaknästornet tornar upp sig vid sidan. Nu är det slut för allmänheten att besöka restaurangen och njuta av den fina utsikten.Säkerhetsläget har tydligen gjort att man stänger tornet. Låter skrämmande.

Djurgårdkanalen ligger stilla och fin. Ett skrakpar  simmar lugnt förbi.

På andra sidan ses Bredablick uppe på Skansen.

Nu börjar vi närma oss city, vi möts av en samling svanar på Nybroviken.

Lyftkranarna syns borta vid slussen. Det kommer nog att ta många år innan det projektet är klart.

Båten Stockholm ligger vid kajen vid Strandvägen.

Vid Raul Wallenbergs torg springer en flock lysande älgar snabbt förbi.

En härlig kvällspromenad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + tre =