↫ Tillbaka till bloggen

Hos Tornfalkarna Del 4 av 6

På tomten hos Bence har han byggt ett fågeltorn som sträcker sig över trädkronorna. Man sitter alltså ovanför träden. En värld man inte ser nerifrån. Vi sätter oss tillrätta, skruvar upp stativen och sätter kameran på plats. Nu börjar ett skådespel som är helt unikt och magiskt.

Ett tornfalkspar har sitt bo under tornet som vi sitter i. Två små tornfalksungar sitter i boet. Nu börjar jakten. Oftast är det hanen som kommer med en sork i klorna, sätter sig på en gren och väntar på att honan skall komma. Och från ingen stans dyker hon upp. Hanen tar sorken i näbben och lämnar över den till honan som flyger några ärevarv med den i näbben. Sedan försvinner hon till boet för att mata ungarna med den nyfångade läckerbiten.

Ibland händer det att de rensar sorken från sin päls så att bara det frilagda köttet är kvar. Kanske enklare för ungarna att få i sig maten. Jakten fortsätter hela dagen oförtröttat.

Lite andra fåglar dyker också upp. Blåkråka, gröngöling, större hackspett, pilfink, turturduva för att nämna några. En magisk möjlighet att ta bilder i världsklass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − nio =