↫ Tillbaka till bloggen

Capri

Vårt Capri ligger lite norr om Strömstad i Bohuslän. Här brukar vi ägna en vecka på våren och en vecka på hösten.

Alltid lika fantastiskt att få komma hit och möta det vilda havet utanför. Denna stugby byggdes på 70-talet. Vi kom hit på 90-talet. Många frågar sig hur man kunde få byggnadslov att bygga en stugby mitt ute på klipporna. Men det blev väldigt bra. Husen smälter väl in i naturen.

Och vi stortrivs när vi är här. Många av våra vänner har varit med oss och njutit av klipporna och omgivningen. Utflykter till Kosteröarna, Tjurpannan, båt ut till Alaska och Tjurholmen, svampplockning i närområdet och på hösten hummerfest, för att nämna några. Och alltid kanonväder, även om det regnar ibland. Men faktum är att ute på Capri skiner nästan alltid solen, medan molen tornar upp sig längre inåt land.


Denna gång gick i vandringens tecken, nästan en mil varje dag. En dag till och med en och en halv, när vi gick in till Strömstad för att handla färska räkor och fisk. Med ryggsäckar och ispåsar konkade vi hem vårt byte. Måste säga att jag var rätt slut när vi kom hem. Eva däremot verkar ha hur mycket energi som helst. Men inte lika mycket att bära på i fast materia. Sedan blev det räkfrossa med vitt vin i solen.


Maten blir förstås lokalt. Tisdag, räkor på dagen och kokt torsk med smörrörda ägg på kvällen. Onsdag, medhavd rökt makrill på dagen. Stekt makrill med stuvad spenat på kvällen. Torsdag. Skaldjur, havskräftor, ostron. Fredag gör jag en fisksoppa med saffran, kattfisk, lubb, blåmusslor och färska räkor, efter ett recept av Per Morberg. Och naturligtvis en rad Alsace viner till det.

 


En del danskar har kommit hit. Dom får resa in i Sverige men vi får inte gästa Danmark. En märklig situation. Om Coronan har drabbat oss hårdare borde vi ha mer antikroppar än danskarna. Så det borde vara tvärtom. Men allt detta med dödstal är bara politik. I Ryssland gräver man massgravar utanför Moskva men landet har bara 300 döda av Corona. En rysk läkare förklarar varför. Även om patienten har Corona så registreras dödsorsaken som lunginflammation. På det sättet får man en bättre statistik. Och det är ett fenomen som verkar gå igen världen över. Så all jämförelse är helt missvisande. Så på dessa ”fake news” hoppar diverse svenska ”experter”upp och förfasas över den svenska linjen. Vi får väl se om något år då vi kanske har ett facit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =