↫ Tillbaka till bloggen

Midsommar på Getryggen

Trots midsommarfirande och vm-fotboll han jag med lite fotograferande också. Det var våra skäggdoppingar som med sina tre ungar fiskade i viken.

Några Ejderhonor med ungar, Knipor med ungar, Ett svanpar med ungar.

Flugsnappare som frenetiskt matar sina ungar som jag tror snart kommer att hoppa ur sina bon. De matas en stund på marken efter de har hoppat ut boet. Bara inte någon katt är i närheten, då blir de nog aldrig vuxna fåglar. Allt för många fågelungar går det ödet tillmötes på grund av aningslösa människor som låter katter springa fritt i naturen.

Likadant är det med vattenskotrar som kör hej vilt runt runt. Hur många ungar blir påkörda en sådan här helg. Förarna är ofta minderåriga som inte har kunskaper om naturen. Eller vuxna som på ett fruktansvärt hänsynslöst sätt dundrar fram i vikarna.