↫ Tillbaka till bloggen

Utställning på Galleri Greger

Fredagen den 26 augusti slår vi upp portarna till vår utställning på Galleri Greger, Hornsgatspuckeln nere vid slussen i Stockholm. Vi kommer att ha öppet 11-19.

Utställningen pågår till 1 september. Sista dagen har vi öppet till kl 15.00.

Vernissage på Lördag 27 augusti 11-17.

Att ha utställning är alltid en vånda med vilka bilder man skall ha med, vilka storlekar, format, material mm.

Jag har valt att ha fåglar som tema, det beror på att fåglar är det som jag är mest road av. Jag har senaste tiden besökt Ungern hos Bence Mate´s fantastiska farm, med stora möjligheter att ta magiska bilder.

Sedan har jag besökt Flatanger, där Ole Martin har guidade turer med båt för att fotografera havsörn. Vilken upplevelse. 

Sedan Finland så klart. Det har blivit en årlig tradition. Snart 10-årsjubileum. Även om det är focus på de stora rovdjuren finns det gott om fåglar.

I början av året har jag besökt ett litet skogstjärn norr om Stockholm. Här har jag kunnat följa ett storlompar från parningar till att ungen har kläckts. Många tidiga mornar har jag suttit och iakttagit dessa otroligt vackra fåglar. De har inte varit särskilt skygga, utan kommit fram lite försiktigt på 20-30 meter och hälsat med några simtag runt. Dimman har läget tjock över tjärnen och ett nästan trolskt stämning har infunnit sig med lomparet i dimman. Vid ett tillfälle fick jag uppleva en dans med tre lommar. Se min tidigare blogg. När man sitter så regelbundet och vaktar en viss art, lär man sig deras beteende. Som att en av föräldrarna drar iväg från tjärnen och är borta ett par timmar. De startar och flyger sedan tre varv runt innan de likt en projektil försvinner över trädtopparna.

I somras var min fru och jag på en resa till Öland med många fina upplevelse. Därifrån ner till Skåne och Fyledalen. Vidare upp till Strömstad och vidare upp till Runde i Norge. Här mötte oss lunnefåglarna tillsammans med många andra arter. På hemvägen hann vi med ett besök hos myskoxarna i Dovrefjell.

Så det har blivit en hel del bilder som man ska välja ut några få för att visa. Men jag tror jag har lyckats plocka ut de som jag tycker är bäst.

Hoppas ni har möjlighet att besöka oss. Jag kommer att vara där medparten av tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 5 =