↫ Tillbaka till bloggen

Bildspel hos Kameradoktorn

Föreläsning och bildspel är något jag verkligen gillar. Tycker det är målsättningen med allt harvande ute i skogar och vid sjöar. Riktigt tidiga morgnar och sena kvällar då ljuset är fantastiskt. Ute i skog och mark eller vid en havsvik.

Resor inom Sverige till intressanta och sköna platser. Långa resor till främmande länder, med andra typer av fåglar, djur och natur.

Att få visa detta för människor är verkligen tillfredställande. Att få feedback på sitt skapande. Att se människor häpna och förundras över vad som finns ute i vår natur, både vad gäller växtlighet och djurliv. Men också förmedla det som på många håll håller på att hända med vår natur. En fullständigt hänsynslös rovdrift av  skogar och grönområden. Nästan utrotning av vissa djurarter. Troféjakt på några av våra rovdjur. Detta är också viktigt att belysa och visa.

Den här serien av föreläsningar hos Kameradoktorn i Stockholm inleder jag  med att visa bilder på fåglar och prata kring fågelfotografering. Under april följer sedan Anki Hammar med sin fantastiska känsla för olika typer av landskap och avslutas i maj av Marcus Johansson med sina lika fantastiska gatubilder. Jag återkommer med deras föreläsningar när de har hållits. Gå in på Kameradoktorns hemsida och boka plats.

Vi tre fotografer avslutar denna föreläsningsserie med en gemensam utställning, Street, birds and landscape,  på Karby Gård i Täby 24 augusti till 1 september 2024. Utställningar har öppet på helgerna under dessa datum.

Min passion för fåglar känner inga gränser. Jag tycker det är både spännande och utmanande att fotografera fåglar. Fåglar finns i stort sätt överallt. Var du är befinner dig på vår jord finns fåglar runt dig, med en oändlig variation. Man kan leta efter ovanliga arter eller vackra fåglar, fågelungar, unga fåglar gamla fåglar. Ja listan är enorm. Och att fotografera dem är många gånger en utmaning. Ju mer kunskap man får runt fåglarnas beteende, ju bättre bilder tar du. Det är nog det allra viktigaste att lära sig fåglarnas beteende så att du är förbered vid mötet med en viss art.


Christian på Kameradoktorn hälsar alla välkomna till kvällens föreställning som gästades i en fullsatt butik.

I slutet av inlägget finns en inspelning av föredraget som du kan titta på i lugn och ro.

Här är några av de bilder jag visades hos Kameradoktorn:


Snöhäger. Bilden tagen i Florida, januari 2020.


Lappuggla i Harninge, februari 2019


Rivaliserande skäggdoppingar, april 2020 i Brunnsviken.


Svarthakedopping, Kyrksjön i Bromma 2019


Rosa skedstork, Tampas Bay i Florida 2020.


Kungsfiskare, Österlen 2020.


Hornpelikan, Evergreen Florida 2020.


En mörk och en ljus ormvråk, norr om Ronneby 2018.


Ägretthäger, Florida 2020.


Kungsgam, Costa Rica 2017.


Rödörad papegoja i regnet Costa Rica 2017.


Tjäder, Västergötland 2017.

 

Här är länken till min föreläsning:

Fågelfotografering en utmaning

 

2 thoughts on “Bildspel hos Kameradoktorn

  1. Tack Arne för en väldigt trevlig föredragning med mängder av fina bilder och filmer – såg den nu på nätet då jag inte hade möjlighet att delta på plats. Jättesnällt att du lagt upp hela föredragningen på nätet!!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 20 =