↫ Tillbaka till bloggen

Rovfågel i Blekinge

 

Havsörn, Blekinge

I mitten av februari var jag nere i Blekinge hos Magnus Nyman för att få möjlighet att fota Örn och andra rovfåglar. Magnus har ett antal gömslen inredda med bra fästen för stativkulor eller gimbals. Värme från gasolkaminer. Man sitter en och en. Två gömslen vid varje åtel. Det visade sig väldigt bra, man blir mindre störd och man kan exempelvis filma mycket mer ostört.
Vid första gömslet satt jag helt ensam vid åteln som var ett rävkadaver och en dovhjort. Korparna kom ganska omgående och började kalasa på dövhjorten. Ett par glador flög snabbt förbi, han inte riktigt med, blev några stjärtfjädrar bara.

Jag hade 2 st havsörnar sittande i träden ca 250 meter bort. Satt och spejade och kollade in läget. Efter en stund kommer den ena inseglande och över mig. Efter några minuter kommer den ner och börjar kalasa på rävkadavret. Sen hade jag den ca 1 timme ca 20-25 meter från mig. Fantastiskt. Han med att filma och fota fina porträttbilder och helfigur.

Andra kvällen satt jag vid ett gömsle där det brukade dyka upp en Börringevråk. Och mycket riktigt så kom han om en en ytterst liten stund. Men tillräckligt för att få några bilder av den. sedan dök det upp en fin räv och tittade fram mellan granarna.

Tredje kvällen hade jag påhälsning av Duvhök och Ormvråk. Här hade jag lite brokig bakgrund, men Ormvråken avslutade med en catwalk på en gren som gjorde att jag fick den mot en fin bakgrund.

En lyckad helg som varmt kan rekommenderas.