↫ Tillbaka till bloggen

Ett blåsigt Angarnssjöängen

I dag besökte jag min fågellokal Angarnssjöängen. Både Grågäss och Sångsvan var på plats.


Jag letade efter Snösparv som har funnits några dagar på Angarn. Men det är inte lätt att hitta. Flera jag träffade hade sett den.

Gässen flyger runt och flera står och kacklar och uppvaktar sin partner.

Plötsligt lyfter alla gässen på en gång och kvar står sångsvanarna och spanar runt.

Jag börjar spana runt, var den är. Havsörnen. Ett typiskt beteende, alla gässen flyger upp. Svårare för Havsörnen att slå en flygande fågel. Den vill helst ta den på marken. Efter ett tag är ordningen återställd. Gässen kacklar och klagar ett bra tag till, sedan återgår de till sina kärleksbestyr,

Några Starar och Björktrastar går och betar i strandkanten.

Dags att bege sig hemåt. På väg hem kan jag inte låta bli att fota solrosorna. De är odlade enbart för fåglarnas skull. Nu står de som ett hav av torkade själkar för att senare plöjas ner och bli näring åt nya blommor.

På vägen hem ser jag ett par tranor i sällskap av ett par sångsvanar. Och ytterligare svanar längre bort. Bra dag om än lite kall och blåsig.