↫ Tillbaka till bloggen

Mäktigt

Förra veckan var jag med om något som jag aldrig tidigare upplevt. Jag stod och fotade småfåglar på landet när plötsligt hela himlen var full av måsar. Jag har aldrig tidigare sett så mycket måsar i luften samtidigt. Och de var väldigt högt upp. Jag stod och tittade på måsarna ett tag och funderade vad det kunde vara, hade de ett möte eller hängde det ihop med klimatförändringarna som är populärt i dag.

Helt plötsligt skingras alla måsar och en mäktig varelse kommer likt ett Boing-plan in på scenen. En Havsörn sakta och målmedveten styr den mot nordväst, inte en rörelse på vingarna utan bara glider fram högt, högt upp. En blå himmel och sedan denna mäktiga fågel alena på himlavalvet.

Jag blev helt perplex, tog några bilder men glömde zooma in så det blev inga bra bilder, men vi har kunnat identifiera den trots allt. Jag tänkte straxt efter att denna väldiga fågel satte skräck i ett 100-tal måsar över Getryggen. Den måste på sin färd sätta skräck i 1000-tals fåglar där den glider fram.

Jag stog och betraktade den tomma himlen kanske 10-20 minuter efter det att havsörnen försvunnit i horisonten.

Ett verkligen mäktigt ögonblick som jag måste få uppleva igen. Det var fantasiskt.

Ha det bra!

Arne