Arnes fotoblogg

Blogg

Österlen i våra hjärtan

Vi har tillbringa en vecka i Allevads Mölla hos våra vänner Göran och Christina Gustafsson. De hyr ut rum på sitt fantastiska ställe i hjärtat av Österlen.

För mig som naturfotograf är detta det mest optimala ställe att tillbringa en vecka på. Nu när skördetröskorna går varma kretsar det Glador i luften som om det vore kråkor. Man hör dem skrika hela tiden. Antagligen på grund av det överflöd av föda de möts av där traktorerna går fram. » Läs vidare… “Österlen i våra hjärtan”

Lyft blicken mot skyn – Havsörn

Jag brukar uppmana folk att lyfta blicken och titta upp i himlen. Jag har träffat människor, även vid ställen där havsörnen rör sig regelbundet, som aldrig har sett en havsörn. Helt otroligt. Men det är väl så att blicken för det mesta är riktad snett nedåt. » Läs vidare… “Lyft blicken mot skyn – Havsörn”

Möte med pilgrimsfalken

Pilgrimsfalk (Falco peregrinus)

Inte lätt att upptäcka och mycket skyggare än andra falkar (tror jag). Pilgrimsfalken är en stor falk jämfört med tex tornfalken.

En störtdykande pilgrimsfalk kan komma upp i hastigheter av 320 km/tim, vilket gör att den betecknas som världens snabbaste djur. » Läs vidare… “Möte med pilgrimsfalken”