Arnes fotoblogg

Bloggbild

Blogg

Fotografera sparvhök i Norge

Det är inte alltid det blir en fullträff på ett besök i naturen. Ibland visar sig inte det man är där för att fotografera. Detta hände mig nu när jag tillsammans med ett gäng fotografer skulle fota sparvhök i södra Norge hos Leif Arne Åkset.

Gömslet var toppen, gott om plats, och fönstren på bra höjd liksom gluggarna. Så förutsättningarna var de allra bästa. Vi visste också från andras resor hit att det skulle vara ett bra ställe.

Men denna gång ville inte sparvhöken visa sig mer är ca 15 sekunder. Som tur var hade jag läge så att jag kunde trycka av några bilder på sparvhöken. Annars var det bofinkar, rödhakar och nötskrikor som dominerade. » Läs vidare… “Fotografera sparvhök i Norge”

Hösten närmar sig i norr

Att få uppleva Härjedalen i den inledande hösten är en lisa för själen. Speciellt med våra kära vänner Leif och Birgitta. Vi hade många fina dagar med vandringar och fint umgänge. Vi promenerade några kilometer på en fin stig norr ut mot Kärringsjön och vek av mot Väster Vattnans norra spets. Anders vår son hade rott dit i somras och sett bäver där. Så vi ville dit och titta. Vi såg ingen bäver men väl många spår efter den. Spännande. » Läs vidare… “Hösten närmar sig i norr”

Österlen igen

Nu har jag besökt Österlen ytterliga en gång på kort tid. Denna gång med några fotovänner från Biofoto Stockholm. Anders Molin, Anki Hammar, Fredrik ”Peppe” Nordenskjöld, Carina Turunen, Thomas Atterdal och Peter Grip.

Det blir alltid en intensiv vecka när en grupp fotografer samlas. Det blir mycket fotograferande från tidig morgon till sen kväll. För att inte tala om alla diskussioner om motiv, komposition och kamerateknik. » Läs vidare… “Österlen igen”

I finländska vildmarken


Tillbaka till finländska vildmarken, den jag besökt så många gånger. Alltid lika överraskad. I år var det ett fullkomligt galet häftigt möte med djuren och naturen.
En kaskad av ljus, ljud, djur och upplevelser som gick utanför det vanliga.
Vi hade badande björnar och simmande vargar. Många möten med järv. » Läs vidare… “I finländska vildmarken”

Österlen och Fyledalen

Första gången jag besökte Göran och Christina i Allevad var 2007. Jag har sedan återvänt hit nästan varje år sedan dess. Jag slutar aldrig att fascineras av denna trakt. Dess skönhet, dess energi, mångfald och hela tiden upptäcker jag nya platser och händelser.
Den här gången var jag med min fru Eva och våra kompisar Leif och Birgitta.

I detta ombyggda svinhus bodde vi. Fullt modernt och bekvämt med en avskild del av trädgården. » Läs vidare… “Österlen och Fyledalen”

Tornfalken

Säsongen för tornfalkarna är i full fart. Jag har följt dem sedan mitten av april.
Jag vill först och främst påpeka att jag har långa telen med konvertrar, samt att jag sitter en bra bit ifrån så att jag inte på något sätt stör.

Jag har också min högupplösta kamera Nikon D850 som gör att jag kan beskära bilderna utan att tappa så mycket i upplösning.

» Läs vidare… “Tornfalken”