Arnes fotoblogg

Blogg

Semester på Fuerteventura

Fuerteventura är en av de största öarna i ögruppen Kanarieöarna. Den är ungefär 10 mil lång och ca 3 mil bred.

Ön bildades för 20 miljoner år sedan genom ett vulkanutbrott. Och det präglar hela ön, med vulkaniska berg och svarta stränder. Från början bestod Fuerteventura av höga toppar på över 3000 meter. Nu är hela landskapet fyllda med slätter och mjuka kullar där den högsta är ca 800 meter.

Fuerteventura utsågs 2009 av UNESCO som ett Biosfärreservat. För att bli utsedd till ett biosfärreservat måste specifika områden visa att de har en stark historisk koppling mellan människa och natur. 2015 fick den även utmärkelsen stjärnljus-reservat tack var de mörka himlarna fyllda med tindrande juveler hellre än konstgjort ljus.  » Läs vidare… ”Semester på Fuerteventura”

Besök på Skansen

I december träffades ett gäng entusiaster från Biofoto Stockholm för att tillsammans fotografera på Skansen.

Skansen erbjuder en rad olika motiv. Både djur, människor och byggnader.

Jag fokuserade lite på djuren som fascinerar mig. Vi studerade vargarna. Dessa djur som är utsatta för så mycket hat. Det är konstigt att tänkande människor på allvar kan hata ett djur som drivs av överlevnad och reproduktion, i deras värd existerar inte hat eller elakhet. Det är nog endast människor som kan hata och vara elaka. » Läs vidare… ”Besök på Skansen”

Rovfågelhelg


Nu i november åkte jag tillsammans med 6 fotokompisar ner till Blekinge för att fota rovfåglar. Vi åker till Magnus Nymans gömslen som ligger runt Johannishus slott på greve Wachtmeisters ägor. Riktigt bra gömslen, man sitter en och en vilket gör att det är bra om man samtidigt vill filma. Då stör man inte varandra som när man sitter flera i samma gömsle. » Läs vidare… ”Rovfågelhelg”